Monday, June 17, 2013

Taman Botani Negara, Shah Alam

Annyeong ^^,)/
Punya la lama tak update blog, sampaikan hari ni baru perasan entry ni masih tersangkut kat draf sedangkan aktiviti ni dibuat bulan Februari hari tu.. Adakah saya semakin busy atau penyakit 'M' melanda.. >///////<

 Taman ni dah lama dibuka & dah beberapa kali di tukarkan namanya tapi ni la kali pertama sampai sini.. ehehe Betul la orang kata, orang jauh yang akan sampai dulu berbanding orang dekat..

 Bayaran masuk Taman dan bayaran untuk masuk rumah empat musim RM5.00.. Setiap musim tak sama bayarannya dan winter lebih mahal berbanding musim lain.. 

 Sedang menanti ketibaan bus... Boleh juga berjalan kaki atau menyewa basikal.. 


Perkhidmatan bus percuma yang di sediakan...

 Cantik tapi belum siap sepenuhya dan nampak seolah-olah telah lama terbengkalai... ;(

 Lokasi pertama di kunjungi...

 Dalam rumah empat musim... Siap ada peraturan jumlah pengunjung dalam satu masa mengikut musim... 

Suhu di dalam rumah empat musim ketika salji.. 


Terasa sejuknya... 


Lama sangat duduk dalam rumah salji, sampai kamera pun berkabus... >O<
Kepada yang berminat untuk ikuti aktiviti flying fox. Ada pakej disediakan, kalau tak silap memgikut ketinggian pelantar, tapi kena daftar dan buat pembayaran melalui website..

Selamat beriadah ^___^


0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...