Tuesday, December 4, 2012

Jaejoong Returns To The Twitterverse With Christmas Trees And JiJi

Unable to handle the disrespect of hackers, JYJ's Jaejoong left the Twitterverse early November. But perhaps missing the interaction with fans, Jaejoong returned to the open arms of his fans when he created a new Twitter account.

Starting out fresh, JAejoong tweeted under the handle @bornfreeonekiss on December 1, "Start!"
The first tweets was followed by "There are a lot of people who wanted me to return to Twitter...So i've returned. To commemorate the event, here's a picture of sleeping JJ."

Then on Decemcer 2, he wrote "Lets all laugh to our heart's content," and "JiJi for the first in awhile".
Fans welcomed the singer, currently actor, in delight. As of December 3, Jaejoong has over 147,000 followers and growing. Meanwhile, Jaejoong recently released his new movie The Jackal Is Coming.

Photo Credit : @bornfreeonekiss
Credit : Enewsworld
Shared by : @mjjejae_mira & JYJ3

Welcome Back To Our Precious Jaejoong!!


Jaejoong is back!!


I just know about the great news this morning.. Early last November, Jaejoong leave Twitterverse due to disrespect of hackers when they hacked his @mjjeje account.. Because of it, thousands of his fans feel sad and pleading him to comeback.. And after almost a month 'break', (a/n : but i feel like a year >o<) on December 1st, Jaejoong back for real using a new account ----> @bornfreeonekiss 
As his truly i-fans, i am really delighted with this news.. Thank you so much Jaejoong.. Somehow i feel  this is the way you appreciate your fans by comeback to us because this is only the way i can feel you are so close to us.. I know you always work hard and we always stand beside and behind to give you full support!! Lets be his follower..
~~Lots of L.O.V.E from Us~~

Sunday, November 4, 2012

Jaejoong's Apology Letter For Indonesia Fanmeeting




Hello.. 
Indonesian fans..
This is the first time I’m having a fan meeting in Indonesia, yet it turns out I will speak not through my voice but through letters. Firstly, with an apologetic heart, I’m not sure what to say.. 
The day before coming here, I suddenly lost my voice so I was scared and frightened. I was worried about what I should say to everyone…I’m sorry. 
I should be talking lots, crying, laughing, and singing for you all. 
So…I concluded that I should make great memories with everyone at a closer distance.. I’m not sure if the amount of talking and singing will be lacking, but if you can understand, I will be grateful..
This is a far place that I can’t frequently come to yet so many fans give me and JYJ so much love, and despite me and JYJ not being able to always see it, thank you for giving us your support. 
The me who is sitting in this seat right now, I’m a really fortunate guy right?^^ 
It’s been a while since I’ve written a letter like this.. 
In this unfortunate event of me losing my voice.. surely, with an apologetic and thankful heart, we must be feeling happy right?
For the sake of each other, because we love. 
For the precious ‘us’ and me, Kim Jaejoong, I will gain more strength and show everyone a better me in the future. 
Furthermore, everyone…I will make everyone laugh more than I have up until now. 
It may be hard but today, let’s have the best time with a method exclusive to us.
                                                                        – JJ -
Pic Credit : @rizzuku
Korean Transcription : @jjjelove
Translated by : @mhmyjunsu + @theyoungestmin (Other Trans)
Shared by : JYJ3 + sph_mirahara



Friday, November 2, 2012

Pekena Mee Udang Kuala Sepetang

Dari Kuala Kangsar menuju je Taman Tasik Taiping dan destinasi seterusnya dan secara rasminya penutup untuk Family outing kali ni adalah pekena mee usang di Kuala Sepetang.. Alang-alang dah sampai ke Taiping tu apa salahnya lajak sikit ke Kuala Sepetang..  bukan selalu pun.. ^___^

 Masuk aje kawasan Kuala Sepetang ni memang banyak kedai-kedai yang jual mee udang, tepuk dada tanya selera.. pilih aje kedai mana yang berkenan dihati... Untuk kali ni kitorang pilih Restoran Mee Udang Mak Jah.. Restoran ni dah memang ada nama, dah biasa masuk paper, tv, mag so memang sangat ramai la pengunjung nya..

Kasi tengok sikit macam mana rupa paras mee udang kedai Mak Jah ni...
Ni mee udang biasa, kalau yang special lebih besar dan lebih banyak udangnya..

Kopek siap-siap kulitnya lebih senang nak makan nanti.. Yang bestnya, udang yang digunakan adalah udang laut dan bukannya udang pelihara..

My father in law~macam tak cukup sifat je udang yang sebelah lagi tu.. =D

Jemput makan... (´ڡ`)


Depan Restoran Mee Udang Mak Jah... 
~saya tiada disitu kerana saya ada disini~

Gendang gendut tali kecapi.. kenyang perut senang hati (o^^)o♥

Singgah Sebentar Di Taman Tasik Taiping

Dari Kuala Kangsar singgah pulak ke Taman Tasik Taiping.. Spend quality time bersama keluarga di hujung minggu.. memang ramai pengunjung beriadah kat sini.. tu belum kira lagi pasangan-pasangan pengantin baru yang buat outdoor photoshoot kat sekitar taman tasik ni.. yang nampak je lebih dari 5 pasangan yang tak nampak tak tahu la..

 Kalau tak silap kat Taman Tasik Taiping ni aje yang ada pokok-pokok besar berdahan macam ni... 

 Sayangnya tasik ni macam dah kering... bukan macam, rasanya memang semakin mengering...

 Buktinya dah macam berkolam, sebelah kiri dan kanan dah terpisah airnya...

 "Ye murid-murid, kawasan ini hanya boleh dilalui dengan kelajuan seperti yang ditunjukkan diatas"

 Tak tih... pesanan untuk Darwisyah~cepat-cepat sikit dapat lesen 'P' ^___^


 Yay.... naik kuda ~ ni bukan 'oppa gangnam style' tau.. ni 'Darwisyah MN style'..  v(^o^)v
tapi itu kuda ke rusa tu... hrmm @__@

another TBC to Kuala Sepetang... here we go
Annyeong (^o^)/


Family Outing @ Kuala Kangsar

Bak kata adik ipar, dah lama tak buat aktiviti family macam ni.. walau pun tak semua family member ada pun takpe la.. orang kata sambil menyelam minum air so sambil-sambil nak membeli barang sempat la singgah situ sana sini.. xD

Sempat singgah Masjid Ubudiah untuk Solat Zohor.. ingatkan tak pernah sampai lagi masjid ni, bila masuk dalam baru ingat pernah datang ke masjid dalam 9 @ 10 tahun dulu.. ehehee

Adik-adik ipar ku...

Yea Darwisyah nak capai apa tu.. =D

Kat depan Istana Iskandariah...

Singgah sekejap di Muzium Diraja Perak sebelah Istana Iskandariah..

Sayang ni masa ni tengah buat kerja-kerja konsovasi so ditutup untuk sementara waktu... tak dapat la masuk, tengok dari luar aje la... 

TBC at Taman Tasik Taiping...
(^_^)/

Exercise Di Gunung Bunga Buah, Genting Highland

Update : Kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan jurupandu/guide berpengalaman, boleh hubungi Mr.Ded (013-2556838)..

-----*-----*-----*-----*-----
Setelah lebih sebulan menyepi, kini kembali berceloteh itu dan ini.. Secara rasminya ni adalah entry pertama untuk kesekian kali~ Mendaki Gunung Bunga Buah yang berlokasi di Genting Highland. Kiranya gunung ni yang paling dekat dengan pusat bandar, lebih kurang 40km dari Kuala Lumpur menjadikannya popular bagi pendaki sekitar Lembah Klang..

Gunung Bunga Buah yang setinggi 4690 kaki dari aras laut ni seelok-elok mulakan pendakian seawal yang boleh, atleast pukul 0700 tu dah mula dah..

Sebelum memulakan pendakian, kita sengih dulu =D
Ni adalah kawasan parking kereta kemudian lalu di celah-celah kebun sayur untuk ke starting point~ bermaksud cabaran sudah bermula..




Lebih kurang macam ni la pendakian permulaannya.. Mula-mula lagi dah terpaksa 'merangkak' lepas tu terus mencanak je treknya.. Pergh, macam nak pecah jantung rasa terseksa sangat nak melangkat setiap step tu. Dalam kepala dah fikir, nak balik.. nak balik... nak balik.... padahal bukan jauh pun nak tiba ke kawasan jalan raya tu >< Semangat setinggi Everest tadi terus jatuh merudum.. Untuk amateur climbers macam saya ni memang menguji fizikal dan mental..

Lepas trek yang mencanak tadi tu, tiba di kawasan berturap ni.. Nampak macam berjalan biasa tapi mendaki jugak ni..

Lepas tu jumpa kawasan kuari macam ni...

Nampak berlorong sebab kawasan ni tak pernah sunyi dari  dilalui oleh pendaki-pendaki..

Ni kira check point la, naik atau turun pendaki-pendaki mesti akan berhenti kat sini.. berehat sebentar menikmati permandangan...

Antara rupa paras trek yang perlu dihadapi.. Untuk mengelakkan dari tersesat, sila la gunakan trek yang sedia ada, jangan pandai-pandai nak guna laluan lain.. perhati betul-betul trek yang jelas kelihatan memang takkan sesat, mendaki sorang-sorang pun boleh.. 

Pendakian diteruskan~menghala ke Gotong Jaya.. 
Yang menariknya gunung ni berperingkat, maksudnya ada ketika pendaki kena mendaki dan ada ketikanya mendatar dan pada satu ketika kena menurun jadi badan tidak terlalu stress...

Tiba dikawasan Rock Garden. Biasanya tempat ni menjadi lokasi pendaki berhenti, kepada yang ingin ke puncak.. perjalanan akan diteruskan mengambil masa lebih kurang sejam untuk tiba dan pada yang sebaliknya, mereka akan berpatah balik. Tapi menjadi perkara wajib untuk berhenti disini..

Gambar dirakam dari kawasan Rock Garden.. Yang ada anak panah tu la Pusat Peranginan Genting Highland.. nampak macam banggunan-banggunan kan.. So nak ber'facebook' ber'twitter' atas gunung ni pun boleh!! \(^^,)/ Ibaratnya sambil mendaki sambil makan angin.. =D

Kawasan Rock Garden ni memang cantik, rasa sejuk je dan kalau bernasib baik, dapat tengok kabus disepanjang pendakian so memang tak rasa panas. Berpeluh tapi rasa nyaman macam dalam aircond.. Itu salah satu kelebihan gunung ni.. kurang la sensara dek kepanasan mentari..


Nampak berlumutkan, maknanya sejuk.. Jangan lupa bawak sweater.. silap-silap haribulan boleh mengigil kalau tak pakai sweater.. 

Saje je panjat atas batu tu... tapi permandangan dan sekitarnya memang memukau...

XPDC kali ni tak tiba ke puncak pun, sekadar tiba di Rock Garden je.. jadi sekitar jam 1300 dan mula mendaki turun..  

Turun dan turun lagi......... tapi tak bermakna turun tu takde istilah mendaki kan.. (^^,)v 


Akhirnya tiba semula di starting point.. Kepada pendaki-pendaki yang ingin menawan gunung-gunung lain seperti Tahan atau Kinabalu, gunung Bunga Buah ni menjadi pilihan lokasi terbaik untuk aktiviti latihan dan persediaan.. 

Youtube version... eheheee

Wednesday, September 12, 2012

Jaejoong Conquers A Mountain

After MBC's Time Slip Dr.Jin ended, JYJ's Jaejoong has been using his free time wisely, getting rid of stress from everyday life.

On September 11, Jaejoong tweeted, "It's feels great hiking a mountain!"
He included picture of himself, celebrating having climbed to the top of a mountain, showing a beautiful landscape that spread out in front of him.

In a second tweet, he wrote, "Stick Kyung Tak," referring to his role in Time Slip Dr.Jin while playfully using his hiking stick as a sword and showing that he still remembers the drama despite its conclusion in August. Seeing the photos, netizents commented, "He sure is unique," "I want to hike with him," and "Instead of just showing your hiking fashion, show us your face!"

Photo Credit : @mjjeje
Credit : enewsworld
Shared by : sph_mirahara + JYJ3

Auwwww... It's Hurt


These picture was taken early today.
My blood was taken by a doctor and I think she is a trainee based on her work. Quite less skilled i guess and she hurt me so much with too much needle movement  TT__TT.. I have never experienced this kind of situation even I used to make blood tests more than 10 times a year every years since the last 5 years.. Because of this kind of incident, i start to hate blood test... auwwww @__@

Baby Zara



Tahniah kepada Nurul & Shahrul dengan kelahiran permata hati sulung "Baby Zara" pada 2 September 2012. Walaupun terlewat 6 hari dari tarikh yang dijangka dan dilahirkan menerusi pembedahan, segala-galanya selamat. Alhamdulillah.. 
Semoga Baby Zara membesar dengan sihat & kuat \(^o^)/

Friday, August 31, 2012

Jaejoong Falls Head Over Heels For His Niece ^^


It seems JYJ's Jaejoong just wanted to brag about his beautiful baby niece. The singer tweeted on August 31 a photo with the caption, "My adorable niece. Grow up well"
In the photo, Jaejoong is shown lying with a baby, kissing her round cheek. The baby seems to be staring into Jaejoong's eyes in return with a happy expression. In another photo attached to the tweet "Have a good sleep, my baby", another baby girl draws laughter as she seems to be watching on in the sidelines, as if she is jealous of the good time Jaejoong and the baby is having.

Netizens who saw the photo left such as, "Jaejoong loves his niece so much", "Looks like he'll be a great father", and "She was just born and her uncle is Kim Jaejoong!! So jaelous".

Kim Jaejoong most recently starred in the MBC drama Dr.Jin

Photo credit : @mjjeje
Credit : enewsworld
Shared by : sph_mirahara

Thursday, August 23, 2012

Hari Lebaran Di Kejauhan


Berlalu la sudah Ramadhan,
Sebulan berpuasa... 
Tiba Syawal kita rayakan dengan rasa gembiraaaaaa...

Anak muda dirantauan..
Semuanya pulang ke desa,
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira... 

Tapi daku meraikan 01 Syawal dengan hubby je... dek kerana tuntutan tugas dengan hal yang tak dapat dielakkan maka berdua ajelah kami dipagi raya.... huhuhu
Perjalanan jauh tak ku rasa..
Kerna hati ku melonjak sama...
Ingin berjumpa mak abah sekeluarga..
Yang selalu bermain dimata...


 Nun menghijau gunung ladang dan rimba..
Langit nan tinggi bertambah birunya..
Deru angin turut sama berlagu..
Semuanya bagaikan turut gembira.. 

 -Bersama along dan bonda tercinta-

 Balik kampung.. 
Ho.. Ho... Ho.... balik kampung hati girang

 Hari raya kedua baru la dapat balik ke kampung... Walaupun raya ke dua tapi highway dari selatan ke utara bertambah jumlah kenderaannya... Alhamdulillah kami selamat sampi di rumah keluarga tersayang..

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin

Friday, August 17, 2012

Jaejoong’s Expensive Hobby Revealed


When Kim Jae Joong isn't being an idol star-actor extraordinaire, it appears hobby keeps the JYJ member busy. And it's definitely not as badass as his bad boy persona. 


TvN's enews recently delved into the JYJ member's hobby of-you guessed it- collecting high end cookware and home goods. And while Kim Jae Joong's interest in cooking and interior design may make him great husband metarial (among many other reason's), the hobbies come with a hefty price tag. Among the expensive items that decorate his lush bachelor pad area a German cookware set with a price tag that ranges from about $400 to $700 and a Fritz Hansen coat tree that retails for approximately $1,190.

Talk about having expensive tastes, but it's only the best for Kim Jae Joong!!
Watch the clip HERE!

Credit : enewsworld
Shared by : sph_mirahara + JYJ3

Saturday, July 21, 2012

Jaejoong From Stylish To Fashion Terrorist?



“The Odd Match Of Modern With Ancient”
Kim Jaejoong showed off unbalanced fashion.
On July 21, Jaejoong posted on his twitter, "This dog is 'YoungGae' that Young Rae and Young Hwee own. What's amazing is thet its name was YoungGae even before filming this," along with a picture.


In the picture, Jaejoong can be see with the dog that appears in MBC drama "Time Slip Dr.Jin". Jaejoong is making an eye contact with the dog and is patting its head.
However, that was more noticeable than the dog was Jaejoong's fashion, Jaejoong matched the topknot he wore for "Time Slip Dr.Jin" with a jean shirt. Along with this, he wore flip-flops, finishing up the unbalanced fashion. This is a style that Jaejoong, as one of the top fashionistas of idol groups, has never shows before.


Fans commented, "Is this before filming or after filming?", "The combination of modern and ancient fashion", "How does he pull off his this unbalanced fashion?" and "Is the finish touch of the fashion his face?"



Photo credit : @mjjeje
Credit : Kpopstarz
Shared by : sph_mirahara + JYJ3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...