Friday, July 13, 2012

Jom Layan Saefood Di Pantai Jeram

Hai.. ^^,)/
Bertemu kembali setelah agak lama menyepi ^^
Kisah yang seterusnya, makan-makan di Kuala Selangor tapi sebelum tu rajin-rajin la singgah sebentar ke Mentarang Tu Apa dan Aneka Cengkerang. Entry sebelum ni adik beradik jugak la dengan entry yang ni..

Atau nama lainya Medan Ikan Bakar Pantai Jeram.. Senang je nak pegi, ikut jalan lama Kuala Selangor ke Teluk Intan. Saya dari KLIA pun 1st time pegi alhamdulillah la tak sesat. Memang signboard ni dok tepi jalan tapi yang penting kena tahu heading la..  =D

Bila dah masuk simpang, straight je jalan tu sampi la jumpa signboard yang macam pintu gerbang ni..

Restaurant ni besar & luas, ada banyak bahagian dan open air... So kalau pegi hari biasa tak sibuk sangat tapi kalau weekend nak-nak time baru lepas gaji, sila pastikan anda booking table dulu ye.. 

Permandangan kat sekitar restaurant tu...

Menu sudah sampai... Apa lagi~ Jemput makan.. Bismillah... ^^

Menu yang menjadi pilihan.. Pari bakar & sotong celup tepung best, cuma sos pencicah untuk pari tu tak berapa kena dengan selera saya tapi mungkin pada pelanggan lain ok kot. So next time datang nak bawak budu sendiri dari rumah, amacam boleh tak... ehehe ^o^ Dulu cencalok tapi sekarang setia pada budu, layan aje lah... xD

Untuk prawn butter tak berapa la, mungkin udang tu besar then kulit tebal so isinya rasa agak tawar sebab butter tak masuk sampai ke isi. So rasanya kalau pilih udang lebih baik buat udang celup tepung, lebih sesuai la. Kalau nak cakap pasal saiz memang tip top, sorang dua ekor pun dah rasa terlebih puas..

Tadaaa ~ Harga cuma RM 62.00 je untuk dua orang.. untuk makan 3 orang pun boleh. Secara peribadi saefood kat restaurant ni memang murah... 

Using DSLR camera, ini la hasilnya~ permandangan selepas sunset.. cantik sungguh dada langit, dah macam canvas lukisan.. 

Kemudahan yang disediakan : 
Kalau sampai petang sebelum maghrib pun tak perlu risau sebab surau yang selesa disediakan lengkap dengan tempat wuduk sekali... 

Selingan ~ Kucing debab ni ada dekat dengan table saya. Lepas kenyang makan pari & janggut udang, dia kusyuh tengok anak ikan berenang kat dalam laut tu..


Kesimpulannya, restaurant ni tidak menghampakan, dari segi harga... murah dan berpatutan, keselesaan pun okay. Next time boleh la datang lagi...  \(^o^)/

0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...