Monday, October 10, 2011

JMovie : I Give My First Love To You


Sinopsis :

Sejak kecil Takuma menghidapi penyakit jantung dan dirawat oleh doktor pakar kardiologi. Kemudian Takuma berkawan baik dengan Mayu yang merupakan anak kepada doktor yang merawatnya. Suatu hari Mayu terdengar perbincangan diantara bapanya dengan ibu bapa Takuma dimana keadaan Takuma yang membimbangkan berkemungkinan besar Takuma tidak mampu bertahun hingga usia 20 tahun. Pada usia 8 tahun ketika itu, Takuma berjanji untuk mengahwini Mayu apabila mereka berumur 20 tahun kelak.


Setelah berada di menengah rendah, Takuma semakin bimbang dengan keadaan kesihatannya mengambil keputusan untuk menjauhkan diri dari Mayu kerana tidak sanggup melihat Mayu menangis apabila dia tiada nanti. Bagaimanapun rancangannya gagal apabila Mayu menuruti jejak langkahnya. Apakah jejak langkah itu.. berjayakah Takuma untuk terus menjarakkan diri.... Adakah kisah ini berakhir dengan kegembiraan atau tragis...? Kenalah tengok sendiri baru best but peringatan... Sila sediakan berkotak-kotak tisu yeeeaaa... 


Film ni dihasilkan pada tahun 2009 yang berbahasa Jepun dibintangi oleh Masaki Okada & Mao Inoue diadaptasi dari sebuah komik manga..

Masaki Okada

Mao Inoue
0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...