Tuesday, January 17, 2012

Oh My Broadband!!

hai... nampaknya ni la 1st personal entry untuk tahun baru ni... kekekekee
well, nak cerita pasal broadband usb stick daku. Alkisahnya sebelum new year aritu beli la hard disc baru dengan niat nak transfer la segala macam folder yang dah menggunung dalam lappy ni. Naik semput dah lappy ni ranning macam siput sedut. Tengah syok-syok transfer sana transfer sini, uninstall sana install sini... sekali ter 'uninstall' la pulak folder program vodafone usb. Nak jadi cerita, masa uninstall tu vodafone usb dok melekat lagi kat lappy~meaning : internet tengah connect la masa tu~ dah nama pun 'ter'.. dengan dalam-dalam usb stick tu di 'uninstall' nya sebab bila nak install balik, ada folder error. Alamakkk!!! >__<
Petang hari berikutnya, dengan lajunya ajak hubby pegi beli broadband usb stick baru. Tanya kat booth celcom~kalau beli usb aje harga RM250. hrmm mahalnya.. Sambil tu jeling-jeling kat pakej baru yang celcom offer. Interesting!! Kalau dulu pakej RM68 dapat 3G dengan speed 512 je tapi kali ni harga RM68 dapat 4G dengan speed 1.5mbs. Not bad, terus register baru... weeeeee


Alhamdulillah, ni la yang dikatakan ada hikmah disebalik kejadian. Bila terjadi sesuatu musibah, jangan terus melenting. Renung-renungkan balik. Allah swt tarik 1 rezeki tapi dalam masa yang sama Dia bagi rezeki lain yang lebih baik dari yang ditarik.

0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...