Sunday, September 18, 2011

Coreng Si Kucing

hai.. hai... hai...
Perkenalkan meow baru si 'coreng' tapi bukan kucing saya...huhuhu ~ kucing bapa mertua ku =D Dah makin membesar budak coreng ni... anyway dia takde nama sebenarnya so balik raya baru ni dek kerana payah sangat nak panggil sudahnya saya panggil 'coreng' seiring dengan corak seakan bangel kat badan dia... Mak dia kucing kampung biasa je, dah tentu-tentu bapak dia keturunan kucing mahal-mahal tu...

Gambar ni snap masa raya baru ni... dah besar & dah tak takut kat saya lagi... bila panggil dia datang.. dia ada adik beradik lain tapi ma cakap yang lain mati tinggal dia sekor je. Selalunya dia main dengan mak dia, sentiasa mengekor kemana je mak dia pegi tapi masa ni mak dia dah putuskan susu sebab mak dia bunting lagi so kalau dia datang dekat, mak dia akan marah & cakar...

Kesian kat dia, dah la takde adik beradik lain so takde kawan nak main... main sendirian je. Dan saya pulak memang pantang tengok kucing ----> saya pencinta kucing ^__^.. hari-hari main dengan coreng sepanjang cuti raya tu.. sebelum ni balik masa bulan puasa, dia takut sangat kat saya... tengok je la gelagat dia bawah ni...
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
v

Bila pegang pun asyik nak lari je...

Pastu badan pun keras je... tengok la tu~ekor pun jatuh ke lantai, nampak sangat dia takut...

Tengok la muka takut dia, berdegup kencang macam baru lepas berlari je jantung dia.. hik...hik..hik... coreng...coreng =D

Ni la mak dia... mak dia pun takut-takut jugak dengan saya, ye la jarang-jarang dia nampak tapi kalau dengan my father in law, bukan main nyaring lagi bunyinya siap mengekor lagi...
Harap-harap coreng sihat dan gembira la... Miss u Coreng!!! >_<

0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...