Tuesday, April 3, 2012

Dah Hilang....~

Hai readers...
Baru balik dari kampung semalam. Kat sana line ternet macam biskut chipsmore, kalau chipsmore "more chips more fun" takpe jugak tapi ni "slow line no fun".. haha ><
Sampai-sampai je ari sabtu aritu, mak cakap "Batik" dah ilang. Sapa Batik tu?? Ni la Batik...
l
l
l
l
l
l
l
l
V
Green turtle species Red-Ear Slider dari North America... Lepas beberapa bulan bela (2 ekor) then bawak balik kampung sebab masa tu time raya. Lepas abis cuti raya tu mak cakap tinggal aje lah kura-kura tu kampung so start dari situ mak bela sampai la dekat setahun 7 bulan . Sebelum ni pun si Batik ni pernah keluar sendiri dari akuarium tapi jumpa balik sebab dia pegi kat depan pintu dapur tapi kali ni hilang terus.


Pelik jugak rasanya, macam mana dia keluar sedangkan penutup akuarium tu dah tutup elok-elok. Siap tindih dengan kayu lagi. Dah 2 minggu pun hilang, jawabnya mati la tu sebab dia mana pandai cari makan sendiri then makanan dia pun dari palet khas. Tinggal sekor aje lah dalam akuarium tu. Hai Songket, nasib ko la takde kawan, Batik dah hilang... huhu

0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...