Friday, August 12, 2011

Hadiah Hari Lahir

Hihihi.... geli hati pun ada, happy dah semestinya... nak tahu kenapa?
tahun ni dapat hadiah hari lahir awal 2 minggu++... tengok ni apa hadiahnya...

l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l  
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
V

tak kan tak tahu benda ni apa....~ Mesin Kelapa

Alkisahnya my big brother yang plan nak bagi hadiah ni tapi dek kerana tak berkesempatan nak pegi survey harga benda ni, dia pesan kat abah tolong survey kan... tup tup dia balik-balik tengok abah dah siap-siap belikan... hahahaha along punya plan tapi abah yang tukang belikan... ^^

tapi memang best la bila dah ada mesin ni, kerja memasak jadi semakin cepat, mudah & pantas... kalau dulu (sebelum ada mesin ni la) memang exercise satu badan memarut kelapa guna sejenis alat yang dipanggil...

l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l

Pengukur kelapa ~ dah lebih 20 tahun umur benda ni... tak caya tapi tu la hakikatnya... turun dari mak, nasib baik bukan dari nenek kalau tak 3 dekat la umurnya... sangat bagus besi dulu sebabnya mata pengukur ni masih lagi tajam & dalam keadaan baik...

dua minggu lepas tradisional tapi minggu ni dah moden... daripada sebiji kelapa macam ni tak sampai 10 minit jadi macam ni...

l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
V


Alhamdulillah.... thanks to my abah & my along ^__^
 Happy early birthday to meeeee...

4 comments:

  1. hye..nice blog.. kita da folo awk.. jom singgah blog kita.. www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. wahh so classic pengukur kelapa tu i wish i can try guna pengukur kelapa cam tu..

    p/s : jika nak readers comment lagi mudah jika buat pop out comment box past unablekan word verification

    ReplyDelete
  3. @Yana Farinha : hai yana... thanks 4 follow n comment.. kita dh follow dh.. templet kita kembar kn... suka wrna ijau jgk ek? kita list kn yana dlm geng blogger kita ek... \(^_^)/

    ReplyDelete
  4. @Cik Kuntum : mmg retro pengukur tu... dh susah nk dpt dh zmn skung, kalau ada pn msti kat umah tok nenek je... ^^,

    p/s : thanks 4 usefull information (^o^)v

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...