Haeder Blog Dec 12
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket  photo lyrics_zps43697d5a.png Photobucket

Monday, April 18, 2011

HaT! MaSaK K!cAp bLaCk Pap3R


Bahan-bahan :-
a) Hati lembu dipotong nipis (boleh jgk guna hati ayam)
b) Sedikit serbuk lada hitam
c) Sedikit kicap masin
    (Kesemua bahan diatas diperap 15-20minit)

d) Bawang merah
e) Bawang putih
    (Kedua-duanya dihiris nipis)

f)  Cili besar merah - dibelah @ dipotong serong
g) Bawang besar - dipotong bulat
h) Bunga lawang, cengkih & kulit kayu manis
i)   Garam & air secukupnya
Bahan-bahannya
Cara-cara :-
1) Tumiskan bahan yg dihiris bersama bunga lawang, cengkih & kulit kayu manis hingga sedikit garing.
2) Masukkan hati yg telah diperap.
3) Kacau hingga hati layu & masukkan sedikit air @ secukupnya hingga hati lembut. (kalau tak lembut tambah air lg)
4) Masukkan cili, bawang besar & garam secukupnya.
5) Pastikan jgn terlalu berkuah @ terlalu kering.

0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...