a) Hati lembu dipotong nipis (boleh jgk guna hati ayam)
b) Sedikit serbuk lada hitam
c) Sedikit kicap masin
(Kesemua bahan diatas diperap 15-20minit)
d) Bawang merah
e) Bawang putih
(Kedua-duanya dihiris nipis)
f) Cili besar merah - dibelah @ dipotong serong
g) Bawang besar - dipotong bulat
h) Bunga lawang, cengkih & kulit kayu manis
i) Garam & air secukupnya
Bahan-bahannya |
1) Tumiskan bahan yg dihiris bersama bunga lawang, cengkih & kulit kayu manis hingga sedikit garing.
2) Masukkan hati yg telah diperap.
3) Kacau hingga hati layu & masukkan sedikit air @ secukupnya hingga hati lembut. (kalau tak lembut tambah air lg)
4) Masukkan cili, bawang besar & garam secukupnya.
5) Pastikan jgn terlalu berkuah @ terlalu kering.
0 Br!LL!anT !DeA:
Post a Comment