Sunday, June 5, 2011

Ann!versary D!nner - Part II

entry kali ni sambungan dari entry 'anniversary dinner' click here.. 


H. M Sri Bagan Sdn. Bhd 
Restaurant Terapung, Pantai Bagan Lalang, Sepang, Selangor..
hmsribaganlalang.blogspot.com
Tel : 03-31412895
0600pm - 0100am



ni tempat pilihan seafood sebelum dimasak..

 golden palm tree, sepang goldcost

 jeti pendaratan nelayan terletak bersebelahan h.m sri bagan

permandangan selepas sunset

 ikan todak berenang-renang... >_<

 sebahagian daripada kawasan restaurant..


 pelantar memancing


 permandangan ketika sunset


kemunculan pelangi di dada langit ketika sunset


permandangan sekitar jam 0800pm


secara keseluruhannya suasana memang menarik la. sesiapa yang nak try restaurant ni kena datang seawal jam 0600pm terutamanya lepas gaji dan weekend.. couse time ni la orang sangat ramai.. kalau lambat jawabnya kena tunggu lama la nak dapat meja, nak pilih seafood dan nak tunggu menu sampai... tu belum cite nak parking lagi..


 so dinasihati kalau nak datang lambat buat la tempahan meja dulu.. seafood pun jangan order je, lebih baik pilih sendiri so boleh pilih banyak mana dan besar mana saiz nak.. kalau main order je nanti diorang bagi ikan saiz besar, udang, sotong dalam kuantiti lebih banyak.. well, kita tahu banyak mana nak makankan so ceritanya lebih baik pilih sendiri...


kat sini pun ada kemudahan toilet & surau so mudah la untuk menunaikan solat maghrib kat situ.. dari segi service diorang okey la lagi pun ada service charge tu.. dari segi menu rasa setiap individu tak sama, so pada saya ketam rempah ok la, pepahat tak berapa, prawn butter muak sket tapi still sedap.. next time klau nak try lagi, cuba menu masakan lain pulak la...


kalau makan 2orang charga dalam rm100 tu pun tak masuk ikan la.. cara charge diorang pun ikut menu masakan yang kita pilih kemudian baru darab dengan berat seafood tu dan harga pasaran sekilogram...
pada yang gemar tak rugi mencuba..  ^___^


Selamat Mencuba, Menjamu Selera Dan Mencuci Mata!!






0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...