Tuesday, June 7, 2011

Cara Buat Coklat Keping

Biasanya digunakankan untuk menghias kek...

1. Bentang kertas minyak atas board keras.
2. Cairkan coklat masakan menggunakan kaedah double boiler.
3. Tuang coklat keatas kertas minyak & ratakan mengikut ketebalan dikehendaki.
4. Kemudian cairkan coklat putih & masukkan kedalam piping beg.

ni gaya orang tak pro piping coklat putih..
comot betul rupanya... +___+

5. Picit coklat putih keatas coklat hitam tadi. Ikut suka corak apa yang berkenan.
6. Masukkan kedalam peti selama 10minit.
7. Kemudian keluarkan & potong. Kalau coklat keras, rehatkan seketika hingga boleh dipotong.
8. Pastikan tekan pisau hingga kertas putus ketika memotongnya. Potong la ikut corak yg disukai..

0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...