Sunday, June 5, 2011

Ann!versary D!nner

Bersempena our 1st anniversary click here, hubby belanja seafood for anniversary dinner at Bagan Lalang Beach, sepang..
lokasinya di Restaurant Terapung H.M Sri Bagan Sdn Bhd..

 sempat snap... on the way to bagan lalang beach... jalan jem dari traffic light enstek 
sampai la ke pekan sepang..  

 selepas belok kanan simpang tiga, restaurant hujung sekali.. penamat jalan la, sebelahnya ada kedai jual hasil laut... ni la restaurant terapung tu, tapi ada juga table atas pasir, bukan semua atas laut..

tengok jam kat sebelah tu, bukak pukul 6.00pm so kalau lambat memang lama la nk kena tunggu turn...
tengok menu apa yg berkenan... siap dengan harga sekali

 antara pilihan seafood yang ada... ketam, pari, cencaru...

 table sebelah lagi ada kerapu, jenahak, terubuk, bawal, siakap,udang, 
sotong, lala, pepahat...dll

 tunggu apa lagi, mari memilih mana yang berkenan...

 dah selesai pilih, timbang pulak..

 sebelum datang dah call untuk reserve table atas laut membelakangkan pemandangan matahari tenggelam... memang cantik..sampai-sampai je diorang terus hidangkan kerepek dengan sky juice tanpa perlu kita order...
memang style restaurant ni macam tu.. so pada customer yang kena tunggu lama boleh la makan jajan tu dulu..

 menu dah sampai.... banyaknya makanan macam 4 orang makan 
tapi 2 orang je yang makan =)

jom tengok menu satu-satu :-
 yang ni pepahat bercili... pada yang tak pernah makan, rasanya liat-liat sikit macam cendawan... macam gigit mashmallow pun ada... ramai orang kata pepahat ni sedap, saya pun 1st time rasa tapi personally pada saya makan lala lagi sedap dari pepahat ni.. 

 yang ni plak ketam berempah

 sotong goreng tepung... tepungnya guna tepung kfc

 prawn butter... tak sedap makan banyak-banyak, cepat muak
 dengan lemak udang lagi, lemak butter lagi...

selepas lebih kurang 1/2 jam ni la hasilnya... licin, tinggal kerepek je yang tak habis... :p ingatkan tak boleh habis tapi alhamdulillah habis jugak akhirnya..

thanks a lot to my hubby for this memoriable anniversary dinner..
love you so much.. ^^ 

1 comment:

  1. begitu cpt masa berlalu pejam celik dh setahun kita kawin alhamdulilah...abg bersyukur kpd ALLAH,DIA kurniakan syg utk abg...kurnian yg paling bernilai...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...