Wednesday, July 20, 2011

Best Vs Bad

Hello...hello... minum milo baru stylo... ehehehe ^_^
Beberapa minggu lepas saya ada percutian pendek kat Labuan so nak cerita tentang kata berlawanan... macam belajar bahasa melayu plak.. well bila best mesti ada yang tak best kan..
layan je la gambar bawah ni...

Kesimpulannya, ni berdasarkan pengalaman tau... kalau ke Labuan, sila la cari bilik hotel yang harganya RM80.00 keatas untuk keselesaan... kalau antara RM60.00 - RM79.00 tu dapat la bilik yang macam dalam gambar atas tu... aircond nya pun aircond zaman jepun agaknya... mujur la 1 malam je kalau tak memang dah cari bilik hotel lain yang lebih selesa.. masa check out terpandang kat kaunter hotel tu 'sewa ikut jam'... alamak!! tahap rumah tumpangan ni bukan hotel budjet ^_^"
Bila dah biliknya rupa macam tu, keselamatan pun tak terjamin... tengok la bungkusan kacang ku menjadi mangsa cik ct wan kembang (tikus).. kacang tu RM6.00 kena bayar tanpa order... cerita Kacang disini..
sekian..

Next,
tahu tak time ni pukul berapa... masa ni baru pukul 0700am tapi nampak tak cahaya matahari memancar dicelahan dedaun macam pukul 0900am kat semenanjung... kat labuan ni matahari sampai dulu sebelum semenanjung so tak hairan la waktu subuh masuk seawal jam 0430am... =) 

p/s : jauh perjalanan luas pemandangan banyak pengalaman lebih cabaran...


0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...