Saturday, July 2, 2011

Tr!p To PeaRL Of BorNeO - LaBuaN (Part I)

Haiii.... 
lama rasanya tak online, 5,6 hari jugak la rasanya cause since ahad last week 26 June 2011, i'm on vacation dengan hubby 5hari 4 malam ke labuan dulu untuk 1 hari and then baki 4 hari lagi ke kota kinabalu. Banyak pro and contra tapi pengalaman & kenangan tak boleh dibeli dimana-mana melainkan merasainya sendiri...


..: Kuala Lumpur - Labuan :..


ni la dia rupa boarding pass nya a.k.a tiket la..

tengah line up untuk check in luggage dengan ambik boarding pass.. masa ni dah final call, kat sini je final call tapi kat bawah belum lagi... timbang-timbang beg 14kg++, seorang penumpang tak boleh lebih dari 20kg so tak perlu la bayar apa-apa, kalau lebih kena la bayar cash kat situ jugak..

laluan menuju ke gate, kawasan ni passenger dengan staff je yang boleh masuk..

kapal yang bakal dinaiki-MH 2608 tengah loading luggage, isi minyak dengan check-check apa yang patut oleh engineer & technician yang bertugas..

masa ni dah naik kapal, sempat snap kapal kat bay sebelah... bintik-bintik yang mengaburi pandangan tu air hujan, baru lepas hujan..

benda yang macam belangkas ni dipanggil tow tug, kerjanya untuk tolak kapal dari bay, kapal boleh masuk sendiri tapi tak boleh keluar sendiri cause kapal mana ada gear reverse... staff ni tengah tunggu isyarat ambil alih dari kapten~maksudnya kapten lambai kat tow tug ni la...

masa kapal di taxiway untuk ke runway, sempat snap beberapa keping gambar...
kapal Firefly dekat bay tunggu passenger naik..

pesawat baru MAS, warna sama just jalur-jalur je dah ubah tempat..

ni Bangunan Bunga Raya-tempat golongan VVIP tunggu kapal...

tren ni untuk kegunaan passenger  yang nak terbang ke overseas..

pemandangan dari atas sejurus selepas kapal berlepas, sekelip mata je semua object kat bawah dah jadi kecik, tengok lori angkut tanah pun dah macam lori mainan je... =)

taklimat keselamatan & praktikal oleh cabin crew..

AWAN pada ketinggian 30,000 kaki atas paras laut...

selepas 25minit penerbangan, breakfast dihidangkan... nyum..nyum...nyum... perut pun tengah lapar ni, selamat menjamu selera...

bekas yang bergantung kat dinding tu tempat letak baby, atlest takda la parents baby tu lenguh nak pangku kalau perjalanan makan masa beberapa jam...

memasuki ruang udara labuan...pesisir pantai labuan

tepat 11.28am, captain announce ready for landing

akhirnya selamat tiba pada jam 11.40am

collect luggage 

Welcome to Pearl Of Borneo for the 1st time in my life... ^___^

Will be continue...........









0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...