Friday, March 23, 2012

Underwater World Langkawi [Part 4]

.....Sambungan 3D2N @ Langkawi Island~
Jom jenguk-jenguk kat sini dulu ----> Part 1Part 2 & Part 3

Aktitivi pada hari Sabtu petang diteruskan.  Pagi tadi dah menyelam, berenang, mengayuh sampaikan berkungfu pun sudah. So petang ni kita pegi Underwater World pulak. Tapi ada sad news la because my kotak hitam a.k.a camera running out of battery. Ni semuanya sebab my dear hubby lupa nak off selepas dia guna masa kat Pulau Beras Basah. 2jam on, mana tak kering baterinya. As a result, tak dapat la snap gambar kat Underwater tapi mujur father in law ada bawak backup so ada la gambar kenangan jugak. Yang dapat share buat masa sekarang ni dalam sekeping dua yang sempat di snap waktu pagi tadi masa tunggu orang yang uruskan boat sebelum Island Hopping.


Underwater ni tak dapat la nak menandingi kehebatan Aquaria KLCC. Pada siapa yang dah pegi dua-dua tempat ni mesti tahu bezanya. Tapi yang bagusnya kay sini offer hidupan yang takde/susah nak jumpa kat Aquaria iaitu singa laut tido atas bantal batu dengan penguin happy feet yang ada kening panjang kuning-kuning tu. Cute sangat tengok singa laut tu baring mengering then kepala alas dengan batu macam batu bata tu. Cuma takde gambar je nak share kat sini kalau tak dah lama snap cute habit tu.. ^^,)  

 Ni kat dalam underwater, sempat la bergambar ngan 'si batik' ni. Untuk ular kecik RM10 dan untuk saiz besar RM20. Yang saiz besar ada 2 jenis, sawa batik dengan sawa albino. 

 Lokasi kat sebelah Underwater World. Tempat shopping jugak la. Tapi tak masuk pun sebab dah shopping kat Kuah.

Balik dari Underwater World terus menuju ke Pekan Kuah. Apa lagi, nak pegi Idaman Suri la. Nama pun sesuai sangat barang yang ditawarkan. Segala pinggan mangkuk, periuk belanga ada disini. Memang idaman suri betul... >__<
 Ni aje la barang dapur yang diborong kat Idaman Suri tu.. Takmau beli banyak-banyak, kang payah nak bawak balik.. Settle shopping pinggan mangkuk terus straight ke kedai makan having dinner then balik homestay.. Badan dah letik, mata pun dah ngantuk so apa lagi.... zzZZzZZzZzzzZzzzZ

.......bersambung.........
\(,^^)(^^,)/  

0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...