Tuesday, March 6, 2012

Puding Jagung


Bahan-bahan :-
a) 300gm tepung custard
b) 1 tin jagung krim
c) Sebiji kelapa diperah & tambah air = 2500liter (tambah/kurangkan ikut kesesuaian)
d) Gula
e) Sedikit garam


Cara mambuat :-
 1. Campur & masukkan semua bahan kedalam kuali kecuali jagung. 


2. Kacau sehingga masak dan bertukar warna. Boleh tambah air jika tidak mencukupi. 


3. Setelah tepung masak, masukkan jagung dalam tin.

4. Kacau hingga masak. Macam mana nak tahu dah masak, kebiasaannya akan naik bau puding jagung.

5. Masukkan kedalam bekas kering & bersih. Sejukkan pada suhu bilik kemudian bolehlah dihidangkan.

0 Br!LL!anT !DeA:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...